Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych.
- pół kg drobiowego mięsa mielonego
- 1 cebula
- czerstwa bułka
- jajko
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kuminu
- pieprz, sól
- mąka
- olej
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę. Uformować kulki, obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
Kotleciki przełożyć do garnka dodać sos meksykański. Razem gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Kotlety podane zostały z sosem meksykańskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz