wtorek, 31 marca 2015

Meksykańskie kotleciki




Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych. 

  • pół kg drobiowego mięsa mielonego 
  • 1 cebula
  • czerstwa bułka
  • jajko
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki kuminu
  • pieprz, sól
  • mąka
  • olej
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę. Uformować kulki, obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni. 
Kotleciki przełożyć do garnka dodać sos meksykański.  Razem gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kotlety podane zostały z sosem meksykańskim.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz