poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Zupa serowa z grzankami

Dzisiaj zapraszam na zupę serową.

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 25 dag śmietankowego serka topionego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • sól
  • biały pieprz 
  • olej
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, jak i wyciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. W rondelku podgrzać bulion, dodać serek topiony i wymieszać. Gotować do rozpuszczenia się serków, dodać cebulę i czosnek. Zagotować doprawić solą i pieprzem.
Posypać posiekaną pietruszką. Można dodać grzanki





Przepis zaczerpnięty z kuchni Lidla.

2 komentarze:

  1. Bardzo apetyczna i szybka w wykonaniu, gdy ma się bulion. Zamawiam następnym razem ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pojadłabym. Lubię zupy, a takiej jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń