Dzisiaj zapraszam na zupę serową.
- 1 litr bulionu drobiowego
- 25 dag śmietankowego serka topionego
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól
- biały pieprz
- olej
Na
rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, jak i
wyciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. W rondelku podgrzać bulion,
dodać serek topiony i wymieszać. Gotować do rozpuszczenia się serków,
dodać cebulę i czosnek. Zagotować doprawić solą i pieprzem.
Posypać posiekaną pietruszką. Można dodać grzanki
Bardzo apetyczna i szybka w wykonaniu, gdy ma się bulion. Zamawiam następnym razem ;D
OdpowiedzUsuńPojadłabym. Lubię zupy, a takiej jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńZupy z grzankami są the best.
OdpowiedzUsuń