środa, 3 sierpnia 2011

Sałatka z paluszkami surimi



  • 1 opakowanie paluszków surimi
  • pół pęczka koperku
  • 1 świeży średni ogórek
  • 1 szklanka groszku
  • ¼ słoiczka majonezu
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz

Paluszki surimi rozmrażamy i kropimy sokiem z ½ cytryny. Rozmrożone kroimy w duża kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki, podobnie jak cebulę, kroimy w półprastry i wraz z groszkiem dodajemy do surimi. Następnie kroimy pół pęczka koperku, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez. Mieszamy. 
Sałatkę odstawiamy na 1 h do lodówki. Lepiej smakuje schłodzona. 


2 komentarze:

  1. Bardzo lubię surimi, ale w sałatce ich jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię nieco inną sałatkę z surimi http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=691
    Tę zapisuję do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń