- 1 opakowanie paluszków surimi
- pół pęczka koperku
- 1 świeży średni ogórek
- 1 szklanka groszku
- ¼ słoiczka majonezu
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz
Paluszki surimi rozmrażamy i kropimy sokiem z ½ cytryny. Rozmrożone kroimy w duża kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki, podobnie jak cebulę, kroimy w półprastry i wraz z groszkiem dodajemy do surimi. Następnie kroimy pół pęczka koperku, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez. Mieszamy.
Sałatkę odstawiamy na 1 h do lodówki. Lepiej smakuje schłodzona.
Bardzo lubię surimi, ale w sałatce ich jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńJa robię nieco inną sałatkę z surimi http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=691
OdpowiedzUsuńTę zapisuję do wypróbowania!