wtorek, 2 sierpnia 2011

Kolorowa sałatka z fasolą



  •  pęczek rzodkiewki
  • 20 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 1 pomidor czerwony
  • 1 pomidor pomarańczowy
  • pół pęczka szczypiorku
 
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i tniemy na około 2 cm fragmenty. Kroimy: pomidory w większą kostkę, a rzodkiewkę w talarki. Kroimy szczypiorek. Gdy fasolka będzie zimna, łączymy z nią pozostałe składniki i polewamy sosem.

Sos:
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki octu winnego jasnego
  • 2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • pól łyżeczki słodkiej papryki
  • pieprz, sól
 Wszystko mieszamy i odstawiam do pół godziny do lodówki.  
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz