niedziela, 12 kwietnia 2015

Czekoladowe cupcakes - wersja Wielkanoc

babeczka:
  •  80 g masła
  • 200 g mąki
  • 230 g cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/4 łyżeczki soli 
  •  1 łyżka proszku do pieczeni Delecta
  • 2 jajka 
  • 180 ml mleka 
  • pół łyżeczki cukru wanilinowego Delecta
Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i cukier wanilinowy. Dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładką masę.





Krem:
  • 185 g masła
  • 185 g cukru pudru
  • 250 g serka Delfiko
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować.

Dodatki:
  • czekoladowe i orzechowe jajka



55embed 34lnspjt9ozu3m2dupn2gymw4lseaazz

4 komentarze: