Dziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole.
Jak to mówią: Baba babie nierówna....i to ma 100 % potwierdzenie.
- 3 jajka
- 150 brązowego cukru
- 180 g mąki
- 180 ml oleju
- ¾ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 3 łyżki skórki z pomarańczy
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki sody
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 400 g marchwi
- 200 g rodzynek
Zmiksować wszystkie składniki poza marchwią i rodzynkami.
Marchew zetrzeć na średnich oczkach tarki i razem z rodzynkami dodać do
zmiksowanych składników i wymieszać łyżką. Nakładać do papilotek dość wysoko.
Piec w temperaturze 180 C około 25 minut.
Miałam okazję je jeść i potwierdzam w 100%, są wspaniałe :) M.
OdpowiedzUsuń