poniedziałek, 9 lutego 2015

Babeczki, czyli marchewka i pomarańcze

Dziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole. 
Jak to mówią: Baba babie nierówna....i to ma 100 % potwierdzenie. 

  • 3 jajka 
  • 150 brązowego cukru
  • 180 g mąki
  • 180 ml oleju
  • ¾ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki skórki z pomarańczy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki cynamonu  
  • szczypta soli
  • 400 g marchwi
  • 200 g rodzynek

Zmiksować wszystkie składniki poza marchwią i rodzynkami. Marchew zetrzeć na średnich oczkach tarki i razem z rodzynkami dodać do zmiksowanych składników i wymieszać łyżką. Nakładać do papilotek dość wysoko. 

Piec w temperaturze 180 C około 25 minut.


 

1 komentarz:

  1. Miałam okazję je jeść i potwierdzam w 100%, są wspaniałe :) M.

    OdpowiedzUsuń