piątek, 29 lipca 2011

Mini tarty z twarogiem i wiśniami


Ciasto według przepisu podstawowego na tartę – 6 mini tart. Przepis znajdziesz tutaj

nadzienie: 

  • 25 dag twarogu półtłustego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 15 dag wiśni
  • opcjonalnie 3 łyżeczki kakao

Wiśnie drylujemy. Twaróg miksujemy z cukrem na gładką masę. Pieczemy tarty  wypełnione papierem i fasolą około 12 minut. Wyjmujemy papier i fasolę. Tarty wypełniamy nadzieniem z twarogu, na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 C około 15-20 minut. Możemy wierzch  tarty albo same ranty oblać czekolada i posypać ozdobami.
Ja do połowy nadzienia dodałam kakao. Wyszły pyszne tarty czekoladowe. 



Akcje:

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz