czwartek, 28 lipca 2011

Kukurydziane muffiny z morelami

Przepisów i odmian muf finek jest wiele. Te jednak kusza wyjątkowo delikatnym,  
a zarazem czekoladowym smakiem. Pyszne..


Na 12 muffinek:

  • 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • pół kostki margaryny
  •  3 łyżeczki kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 morele

Margarynę rozpuszczamy. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kakao i proszek.   
W drugiej misce łączymy jaja z chłodną margaryną. Wszystkie składniki mieszamy razem. Nakładamy do papilotek. Na wierzch każdej muffinki kładziemy plasterek moreli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. 



Dołączam do akcji  Muffinkowo...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz