Co zrobić, by wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora!
Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji:
Do cupcakesa waniliowego lub czekoladowego polecam krem waniliowy.
Krem:
- 185 g masła
- 185 g cukru pudru
- 250 g serka Delfiko
Wszystkie
składniki w temperaturze pokojowej zmiksować.
Ozdoby:
- wiórki kokosowe
- niebieski barwnik
- czekoladowe kropelki
- markizy czekoladowe
Wiórki kokosowe włożyć do woreczka, dodać barwnik w płynie (2-3 krople). Energicznie mieszać woreczkiem aż do uzyskania jednolitego koloru. Wysypać do miseczki i zostawić do wyschnięcia.
Krem nałożyć na zimne babeczki, zamoczyć w niebieskich wiórkach kokosowych. Włożyć czekoladową markizę. Wycisnąć biały krem na oczy, dodać czekoladowe kropelki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz