środa, 27 maja 2015

Czekoladki z malinami, truskawkami i wiśniami ze spirytusu

Dzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką.

  • trzy tabliczki gorzkiej czekolady
  • pół łyżeczki oleju
  • po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć na 10 minut do zamrażarki. Czynność należy powtórzyć. Następnie włożyć owoce i posmarować czekoladą. Schłodzić 3h w lodówce. 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz