wtorek, 24 lutego 2015

Tarta ze szpinakiem

Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem.

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 por
  • 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego
  • 200 g fety
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka

Pokrojonego pora podsmażyć na maśle do miękkości, dodać szpinak, odcisnąć nadmiar płynu. Do wystudzonego szpinaku dodać pokrojoną fetę, twaróg, dwa całe jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę włożyć ciasto francuskie, nałożyć farsz i przykryć kolejnym płatem ciasta. Docinać na brzegach.

Piec 30 -40 minut w temperaturze  200 C.





1 komentarz: