Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem.
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 1 por
- 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego
- 200 g fety
- 200 g twarogu półtłustego
- 2 jajka
Pokrojonego pora podsmażyć na maśle do miękkości, dodać szpinak, odcisnąć nadmiar płynu. Do wystudzonego szpinaku dodać pokrojoną fetę, twaróg, dwa całe jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę włożyć ciasto francuskie, nałożyć farsz i przykryć kolejnym płatem ciasta. Docinać na brzegach.
Piec 30 -40 minut w temperaturze 200 C.
Pyszne połączenie smaków :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńTak podany szpinak to ja lubię :D
OdpowiedzUsuń