środa, 17 sierpnia 2011

Sos meksykański

  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • 1 cebula czerwona
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 pomidory
  • szklanka wody
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki kminu rzymskiego
  • sól, pieprz



Kroimy w kostkę: paprykę, cebulę, pomidory. Czosnek przeciskamy przez praskę. Papryczkę kroimy w krążki. Do wody wrzucamy wszystkie składniki, rozgotowujemy. Ja trochę blenderowałam, bo wolę sos z mniejszą ilością warzyw, ale to kwestia gustu.

Sos dobry do mięsa, ale także do chipsów.



2 komentarze:

  1. A ja bym go podała z jakimś stekiem. Ponieważ zawiera dużo papryki zapraszam do wzięcia udziału w mojej akcji warzywa psiankowate http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2285

    OdpowiedzUsuń