niedziela, 7 sierpnia 2011

Pomidorianki ;-)


  • 1 długa bagietka
  • pół puszki pomidorów
  • 15 dag sera
  • ulubione przyprawy – u mnie zioła prowansalskie

Ser trzemy na tarce. Bagietkę kroimy pod skosem. Na wierzch wkładamy pomidory wraz z sosem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w temperaturze 180 C przez około 10 minut. Wyjmujemy i posypujemy serem wymieszanym z ziołami. Zapiekamy kolejne 10 minut. Na wierzch ketchup. Pychotka!

4 komentarze:

  1. pamiętam, że mama robiła takie jak byłam mała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w domu dodawało się jeszcze pieczarki. Pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka, ale bez ketchupu, pomidorki wystarczą :) dużo pomidorów :D

    http://polkazprzyprawami.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. ciepła bagietka z ciągnącym się serem...pycha!

    OdpowiedzUsuń