- 1 długa bagietka
- pół puszki pomidorów
- 15 dag sera
- ulubione przyprawy – u mnie zioła prowansalskie
Ser trzemy na tarce. Bagietkę kroimy pod skosem. Na wierzch wkładamy pomidory wraz z sosem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w temperaturze 180 C przez około 10 minut. Wyjmujemy i posypujemy serem wymieszanym z ziołami. Zapiekamy kolejne 10 minut. Na wierzch ketchup. Pychotka!
pamiętam, że mama robiła takie jak byłam mała :)
OdpowiedzUsuńU mnie w domu dodawało się jeszcze pieczarki. Pyszności :D
OdpowiedzUsuńPychotka, ale bez ketchupu, pomidorki wystarczą :) dużo pomidorów :D
OdpowiedzUsuńhttp://polkazprzyprawami.blox.pl
ciepła bagietka z ciągnącym się serem...pycha!
OdpowiedzUsuń