- szklanka+ 1.5 łyżki mąki pszennej
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- ¾ szklanki cukru pudru
- 3 jajka
- ½ kostki margaryny
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ucieramy na puch margarynę z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę, budyń i proszek. Ucieramy. Przelewamy do niewielkiej formy. (Ja upiekłam w formie do keksu). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w temperaturze 160C. Podajemy posypane z cukrem pudrem.
Musi byc dobre:) samo to że ze śmietaną:)
OdpowiedzUsuńano właśnie, jak ono smakuje? :)
OdpowiedzUsuńAle fajne ciacho :)
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję :)
Trochę biszkoptowo, trochę babkowo....inaczej, smacznie
OdpowiedzUsuń