Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek.
Nadzienie:
- 1,5- 2 szklanek jagód
- 1 serek mascarpone 250 g
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1/4 szklanki śmietany 10%
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Środek tartaletek smarujemy warstwą czekolady, na nią wykładamy krem. Na wierzch układamy około 4 łyżek jagód. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz