Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek.
Nadzienie:
- 1 serek mascarpone 250 g
- 2 łyżki cukru pudru
- tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego!
tartaletka czekoladowa |
Porywam jedną :)
OdpowiedzUsuń***
http://odkuchnii.blox.pl
Sliczne, szybkie, bez pieczenia, a do tego czekoladowe - czego chciec wiecej? :)
OdpowiedzUsuńjuż sama nie wiem, które lepsze- czy te , czy może jagodowe;)
OdpowiedzUsuń