poniedziałek, 4 lipca 2011

Tartalettki czekoladowe

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek.

Nadzienie:
  • 1 serek mascarpone 250 g
  • 2 łyżki cukru pudru
  • tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego!
tartaletka czekoladowa

3 komentarze:

  1. Porywam jedną :)
    ***
    http://odkuchnii.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczne, szybkie, bez pieczenia, a do tego czekoladowe - czego chciec wiecej? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. już sama nie wiem, które lepsze- czy te , czy może jagodowe;)

    OdpowiedzUsuń