poniedziałek, 4 lipca 2011

Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą


 Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego.


nadzienie:

  • 1 serek homogenizowany naturalny  (400 g)
  • 2 szklanki truskawek
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix
  • płatki czekolady do ozdoby.
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody. Czekamy aż napęcznieje. Truskawki myjemy, miksujemy na mus, dodajemy cukier. Odkładamy 2 łyżki musu do ozdoby. Dodajemy serek homogenizowany, żelatynę lub śmietan fix. miksujemy około minuty. Nadzienie jest gotowe. Napełniamy nim tartę i wkładamy na pół godziny do lodówki. Posypujemy płatkami czekolady.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz