czwartek, 7 lipca 2011

Sos jogurtowo-bazyliowy


  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku 
  • kilka gałązek bazylii
  • sól, pieprz, czubryca zielona
Bazylię siekamy nożem, dodajemy sól. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do bazylii. Następnie dokładamy jogurt, czubryce, sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone. 

4 komentarze:

  1. jako fanka czubricy jestem zachwycona;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię bardzo podobny sos, zapraszam do mnie. Też jestem humanistką i też w kuchni! :)))Początkującą na blogu. ;)
    Pozdrawiam cieplutko i dodaję Cię. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń