Sos jogurtowo-bazyliowy
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek bazylii
- sól, pieprz, czubryca zielona
Bazylię siekamy nożem, dodajemy sól. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do bazylii. Następnie dokładamy jogurt, czubryce, sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
jako fanka czubricy jestem zachwycona;)
OdpowiedzUsuńz bazylią jest pysznie.
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobny sos, zapraszam do mnie. Też jestem humanistką i też w kuchni! :)))Początkującą na blogu. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko i dodaję Cię. ;)
http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń