- 3 kg papierówek
- 1, 5 szklanki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- sok z połowy cytryny
- 9 kostek czekolady
Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy. Do garnka wlewamy 1 szklankę wody, wrzucamy jabłka, cukier, i cukier wanilinowy. Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Gotujemy aż jabłka trochę się rozgotują. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojona czekoladę i gotujemy aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Gorący mus wkładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Z porcji wychodzi 5 słoiczków.
fiu, fiu!
OdpowiedzUsuńczekolada ?
łał, fajnie pomyślane.
ja znam tylko dżemik bananowo- czekoladowy (też zresztą bardzo dobry)
wygląda bardzo apetycznie :D
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) wypróbuję
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) wypróbuję
OdpowiedzUsuńBardzo dobry przepis robię już drugi sezon wszystkim smakuje
OdpowiedzUsuńDziękuję. Też bardzo lubię ten przepis!
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobilam Pyszne, szybko się robi Polecam
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego! Zimą na niedzielne śniadanie albo do poniedziałkowych naleśników jak znalazł.
UsuńWłaśnie zrobilam Pyszne, szybko się robi Polecam
OdpowiedzUsuńOwoce i czekolada to moje ulubione połączenie :). Jeżeli chodzi o czekoladę, to od siebie polecam zrobić deser, torcik wedlowski z wiśniami. Ostatnio przyrządziłam go wg. przepisu na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ i wyszło bardzo smaczne. Polecam wszystkim fanom czekolad :).
OdpowiedzUsuń