poniedziałek, 4 lipca 2011

Młoda kapusta z wkładką


  • 1 główka młodej kapusty
  • 3 młode marchewki
  • pół pęczka koperku
  • 5 sztuk kiełbasek pysznych lub cienkiej śląskiej drobiowej
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, wegeta, papryka ostra i słodka
  • kminek
Do garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy na małym ogniu. Marchewki obieramy, trzemy na dużych oczach tarki, dodajemy go kapusty. Dodajemy jedną łyżeczkę kminku oraz przyprawy. Gdy kapusta będzie miękkawa, dorzucamy kiełbaski przekrojone na pół. Na koniec dodajemy pokrojony koperek i masło.
Zajadamy!
 
 
Opcjonalnie można dodać pomidory lub przecier pomidorowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz