poniedziałek, 6 lipca 2015

Roladki z bazylią i parmezanem


Dzisiaj na obiad serwuję roladki z piersi z kurczaka z bazylią... Polecam.

  • 4 piersi z kurczaka
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku 
  • cytryna 
  • 2-3 łyżki startego parmezanu 
  • 2 łyżki masła 
  • oliwa z oliwek
  • sól 
  • pieprz biały

Bazylię opłukać, posiekać, czosnek obrać. Bazylię utrzeć z czosnkiem, solą, połączyć najpierw z masłem, a potem z 2 łyżkami oliwy i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem.

Mięso opłukać osuszyć rozpić oprószyć solą i pieprzem, posmarować pastą,  zwinąć roladki spiąć  wykałaczka włożyć na godzinę do lodówki. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym skropić oliwą piec około 30 minut w 190 stopniach. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz