Babeczka:
- 110 g brązowego cukru
- 200 g mąki
- 110 g cukru
- 100 g masła
- szczypta soli
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki kawy mielonej zaparzonej w 100 ml wody
- 2 jajka
- 120 ml mleka
- ekstrakt z wanilii
Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do osobnego naczynia rozbić jajka i je roztrzepać. Dodać mleko, kawę i ekstrakt. Połączyć i zmiksować na gładką masę.
Krem:
- 185 g masła
- 185 g cukru pudru
- 250 g serka Delfiko
Wszystkie składniki w temperaturze zmiksować, dodać 3 łyżki kawy rozpuszczalnej (wystudzonej), rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wody oraz ekstrakt z wanilii.
Jajka do ozdoby.
Jajka do ozdoby.
Przepis bierze udział w akcji Wielkanocne smaki, organizowanej przez Mirabellkę.
Pysznie wyglądają, Wesołych Świąt :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńPrześliczne, z pewnością smakowały bajecznie :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt :)