Śnieg za oknem i brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu.
- 2 serki mascarpone
- 4 łyżki cukru pudru
- 400 ml 36 % śmietany
- 4 żółtka
- opakowanie biszkoptów
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- gorzka czekolada
Do serków dodać żółtka i cukier, zmiksować. Osobno ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą. Zrobić napar kawowy - kawę rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody, ostudzić i przelać do miseczki, w której będziemy mogli maczać biszkopty. Wykładać naprzemiennie moczone biszkopty, masę, biszkopty, masę. Ostatnio warstwą powinna być masa, którą posypujemy startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz