poniedziałek, 19 września 2011

Papryka po grecku



  • 4 duże czerwone lub żółte papryki
  • 3 kromki razowego chleba
  • 2 pomidory
  • 20 dag fety
  • ¼ pęczka bazylii
  • sól, pieprz, czosnek

Paprykę myjemy, odkrawamy wierzchy. Myjemy, drążymy. Wierzchy papryki , fetę  i pomidory kroimy w kostkę. Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy. Bazylię siekamy. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Napełniamy papryki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C. Pieczemy około 25 minut.

3 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na treściwy, ale lekki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. podobnie można zrobić na grillu :)
    http://www.zgrilla.pl/zielona-papryka-z-grilla-faszerowana-kasza-i-watrobka/
    coś takiego, z ulubionym farszem, pyszneee :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szanowni Państwo,
    w imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Almette. Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Italii!
    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń