- 1 szklanka białek
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 kostka margaryny
- 1 cukier waniliowy
- pół łyżeczki soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
Rozpuszczamy margarynę. Do miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie ze sobą mieszamy. Dolewamy stopioną i wystudzoną margarynę i dokładnie mieszamy. Pianę ubijamy na sztywno i łączymy ze składnikami w misce. Przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180C.
Proste i fajne ciacho :)
OdpowiedzUsuńZnany mi dobrze był makowiec tego typu - ale żeby wsypać wiórki kokosowe nie przyszło mi do głowy. Szybkie i smaczne, czyli tak jak być powinno ;-)
OdpowiedzUsuń