wtorek, 9 sierpnia 2011

Kotlety w otrębach


Porcja dla 4 osób:

  • 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 10 łyżek otrąb owsianych
  • łyżeczka czosnku w proszku
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz
Mięso mieszamy z jajkiem i cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy ze wszystkich stron w otrębach. Smażymy na rozgrzanej patelni  na niewielkiej ilości tłuszczu. Smacznego!


4 komentarze:

  1. fajna propozycja. ja często robię schaby w otrębach

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne, do tej pory nigdy w ten sposób nie wykorzystywałam otrąb - ciekawy pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja często piersi z kurczaka panieruje w otrębach maja wtedy trochę "ostrzejszy" smak:)))

    OdpowiedzUsuń