Porcja dla 4 osób:
- 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego
- 2 cebule
- 1 jajko
- 10 łyżek otrąb owsianych
- łyżeczka czosnku w proszku
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka ostrej papryki
- sól, pieprz
Mięso mieszamy z jajkiem i cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy ze wszystkich stron w otrębach. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Smacznego!
fajna propozycja. ja często robię schaby w otrębach
OdpowiedzUsuńLubię takie kombinacje z panierką :)
OdpowiedzUsuńhttp://polkazprzyprawami.blox.pl
Pyszne, do tej pory nigdy w ten sposób nie wykorzystywałam otrąb - ciekawy pomysł :-)
OdpowiedzUsuńja często piersi z kurczaka panieruje w otrębach maja wtedy trochę "ostrzejszy" smak:)))
OdpowiedzUsuń