- 1 cukinia
- 8 pomidorów
- 2 litry wywaru drobiowego
- pół łyżeczki imbiru
- pół łyżeczki kurkumy
- pół łyżeczki mielonego listka bobkowego
- pół łyżeczki czubrycy
- kilka ziaren pieprzu i ziela
- pół łyżeczki ostrej papryki
- 4 krople tabasco
- sól, pieprz
Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Pomidory kroimy na cztery części i wrzucamy do wywaru. dodajemy kabaczka pokrojonego w plastry (razem ze skórką). Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy. Gdy warzywa będą rozgotowane miksujemy. Ja miksuję te zupę tylko trochę, ale wszystko zależy od preferencji. Doprawiamy pieprzem i solą, jeżeli jest taka potrzeba.
Podajemy z makaronem, kluseczkami i kukurydzianymi lub ryżem.
Podajemy z makaronem, kluseczkami i kukurydzianymi lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz