- pół świeżej (niewielkiej) białej kapusty
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- pół czerwonej cebuli
Kapustę szatkujemy, obie papryki kroimy w cienkie paseczki, Cebulę kroimy w półplastry. Wszystko mieszamy, dodajemy sos z coli.
sos z coli:
- ½ szklanki coli
- 4 łyżeczki octu winnego białego
- 2 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól, pieprz
Składniki mieszamy i wylewamy na sałatkę.
chyba wypróbuję bo bardzo mnie nurtuje ta cola:)
OdpowiedzUsuńa to ci dopiero..tRZEBA WYPRÓBOWAĆ:)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz slysze o takim dressingu, chociaz jadlam poledwice z cola, sama bym na to nie wpadla :) Ciekawe i dietetyczne przepisy u ciebie znalazlam. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję...
OdpowiedzUsuń