sobota, 30 lipca 2011

Ryż z owocami


6 porcji

  • 2 szklanki pełnoziarnistego ryżu
  • pół szklanki orzechów włoskich
  • 2 nektarynki
  • pól szklanki czerwonych porzeczek
  • 12 łyżeczek syropu czekoladowego (takiego do kawy)
  • 5 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego
  • 200 g naturalnego serka homogenizowanego
  • szczypta soli


Gotujemy ryż na sypko. Nektarynki kroimy w kostkę, orzechy kroimy na mniejsze cząstki. Serek mieszamy z masłem czekoladowo-orzechowym. Przygotowujemy 6 identycznych miseczek i układamy równomiernie warstwami: serek z masłem, ryż, nektarynka, ryż, porzeczki, orzechy, 2 łyżeczki sosu czekoladowego.
Zajadamy. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz