niedziela, 10 lipca 2011

Dietetyczne tosty otrębowe

Dziś na śniadanie proponuje niezwykłe tosty – bez sera i bez pieczywa!!



  • 6 łyżek otrąb owsianych 
  • 3 łyżki otrąb pszennych 
  • 3 łyżki twarożku wiejskiego 
  • 2 jajka 
  • 6 pomidorków koktajlowych 
  • ¼ małej czerwonej papryki 
  • 5 plasterków krakowskiej drobiowej 
  • sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku 
  • ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków
Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki.


 Nakładamy do rozgrzanego sandwicza do tostów. Pieczemy na  rumiano około 12 minut. 

Z podanych składników wychodzi 6 pojedynczych tostów.


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Robiłam wielokrotnie podobne tosty - ale w wersji zupełnie 'basic' bez tych wszystkich smakowitych dodatków :D Twoje muszą dawać niezłego kopa energetycznego od samego rana!

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam i wyszły pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń