wtorek, 19 lipca 2011

„Chude” leczo


Porcja dla 4 osób

  • 2 małe kabaczki
  • 3 papryki
  • 3 pomidory
  • 3 cebule
  • tabasco
  • 2 szklanki wody
  • pieprz, sól
Z papryki  i kabaczka wyciągamy gniazda nasion i kroimy w dużą kostkę. Pomidory sparzamy, ściągamy skórę i kroimy na dużą kostkę. Cebule kroimy w plastry.  Kabaczki, cebulę i paprykę wrzucamy do garnka  z 1 szklanką wody i gotujemy na małym ogniu. Po 10 minutach dodajemy pomidory. Przyprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie koncentratem. Co jakiś czas podlewamy wodą.  Ja dodałam jeszcze kilka kropel tabasco. Gdy warzywa będą miękkie (około 25 minut) potrawa jest gotowa. 


Potrawa bierze udział w miksie cukinia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz