wtorek, 15 marca 2016

Muffinki dyniowe z jajkami przepiórczymi


Dzisiaj prezentuję muffinki dyniowe dla jedzących inaczej: bez krowiego mleka i tłuszczu, bez kurzych jajek i bez glutenu. Bez tego wszystkiego także mogą być pyszniutkie...

  • 100 g musu z dyni  (u mnie mus z pieczonej dyni Hokaido)
  • 4 jajka przepiórcze
  • 50 ml mleka sojowego
  • 50 ml oleju
  • 4 pomidory suszone drobno pokojone
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 60 g mąki owsianej
  • 60 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku bezglutenowego
  • 2 łyżki ziaren sezamu
  • 2 łyżki ziaren dyni
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła

Wszystkie składniki mokre zmieszać dokładnie ze sobą. W osobnej misce pomieszać składniki suche. Nastepnie mokre dodać do suchych i niezbyt dokładnie kilka razy przemieszać.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz