sobota, 4 kwietnia 2015

Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna

babeczka:
  •  80 g masła
  • 200 g mąki
  • 230 g cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/4 łyżeczki soli 
  •  1 łyżka proszku do pieczeni
  • 2 jajka 
  • 180 ml mleka 
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładką masę.



Krem:
  • 185 g masła
  • 185 g cukru pudru
  • 250 g serka Delfiko
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować, dodać ekstrakt z wanilii.

Dodatki:

  • czekoladowe kropki i groszki
  • czekoladowe jajka
  • barwnik czerwony i żółty




Zapraszam na Wielkanocne smaki -akcje Mirabellki.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz