- 400 g serka homogenizowanego naturalnego
- 2 łyżeczki słodzika* lub 4 łyżeczki cukru pudru
- 3 białka
- 2 łyżeczki kakao
- szczypta soli
- ewentualnie barwniki spożywcze lub kawa rozpuszczalna
W misce mieszamy serek homogenizowany ze słodzikiem/cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy do serka i delikatnie mieszamy. Odkładamy ¼ masy dodajemy kakao i mieszamy. Rozkładamy równomiernie biały mus do czterech przezroczystych i niewielkich naczyń: szklanek lub kieliszków itp. Uzupełniamy musem z kakao.
Zamiast kakao można dodać kawę (łyżeczka kawy rozpuszczona w łyżeczce wody) lub barwnik spożywczy, np. czerwony. Wersja musu biało-czerwona poniżej.
Smacznego!
UWAGA! Deser przechowujemy w lodówce maksymalnie dwa dni!
UWAGA! Deser przechowujemy w lodówce maksymalnie dwa dni!
*Słodzik do zastosowania w wersji dietetycznej.
piękne, jak z cukierni!
OdpowiedzUsuńWersja kawowa! <3
OdpowiedzUsuń