Mimo, że na zewnątrz bywa naprawdę ciepło, jeszcze powiewa chłodem. Dlatego zapraszam Was dzisiaj na rozgrzewającą ciecierzyce w towarzystwie pomidora i kiełbaski, a także aromatycznego tymianku.
- 25 dag ciecierzyca
- 2 laski kiełbasy podwawelskiej
- 1 duża cebula
- 1 butelka passaty pomidorowej
- 3 łyżki pomidorowego koncentratu
- tymianek
- pieprz
- czubryca biała
- majeranek
- pieprz
- sól
- kumin
- pietruszka
Ciecierzyce moczyć przez kilka godziny, a najlepiej całą noc. Kiełbasę i cebulę podsmażyć. Ciecierzyce zalać wodą i gotować ok. 15 minut. Następnie dodać kiełbasę, cebulę i przyprawy oraz passatę. Na koniec doprawić koncentratem pomidorowym. Posypać pietruszką. Podawać z białym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz