- 4 duże czerwone lub żółte papryki
- 3 kromki razowego chleba
- 2 pomidory
- 20 dag fety
- ¼ pęczka bazylii
- sól, pieprz, czosnek
Paprykę myjemy, odkrawamy wierzchy. Myjemy, drążymy. Wierzchy papryki , fetę i pomidory kroimy w kostkę. Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy. Bazylię siekamy. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Napełniamy papryki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C. Pieczemy około 25 minut.
Bardzo fajny pomysł na treściwy, ale lekki obiad :)
OdpowiedzUsuńpodobnie można zrobić na grillu :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.zgrilla.pl/zielona-papryka-z-grilla-faszerowana-kasza-i-watrobka/
coś takiego, z ulubionym farszem, pyszneee :)