niedziela, 18 września 2011

Mus kawowy

 
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 125 g serka Mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżek mocno zaparzonej kawy
  • 150 ml śmietany 30%

 Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ubijamy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy kawę i czekoladę. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Mus wkładamy do pucharków najlepiej na całą noc. 


Zajadamy!

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny deser :) Nie chciałabyś go dodac do konkursu na moim blogu na przepis na deser? Do wygrania jest piekarnik i weekend dla 2 osób w Warszawie. Możesz w sumie dodać 3 desery, ale w osobnych komentarzach. Mam nadzieję, że nie pogniewasz się, że dodaję link - najwyżej usuń ten komentarz :)
    http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/09/Konkurs.html

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń