- 1 kostka margaryny
- ½ szklanki wody
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżki kakao
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
Powyższe składniki gotujemy. Na koniec dodajemy cukier wanilinowy.
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku
- pół łyżeczki mielonego kardamonu
Masę z masłem studzimy, dodajemy do niej żółtka, mąkę z proszkiem. Na koniec łączymy z pianą z białek.
Pieczemy w podłużnej formie w temperaturze 180 C przez około 50 minut.
Upieczone ciasto studzimy, smarujemy odrobiną rozpuszczonej białej czekolady i posypujemy słupkami z migdałów.
jedno z najbardziej domowych i pysznych ciast :-)
OdpowiedzUsuńSzanowni Państwo!
OdpowiedzUsuńJestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.
Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: www.ebadania.pl/97797035d63e99d8
Dziękuję za poświęcony czas,
Agata Ornafa.
http://showup-blog.tk ZAPRASZAM! +18
OdpowiedzUsuń