Porcja na 4 sztuki
- 1 jajko
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka otrąb owsianych
- 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 2 łyżeczki jogurtu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki słodzika
- 1 łyżeczka kakao
- 8 łyżeczek dżemu z rabarbaru zrobionego według tego przepisu
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na około 5 minut. Następnie wkładamy do niewielkich szklanych pojemników (ja piekę babeczki w małych filiżankach do kawy) łyżkę ciasta, łyżeczkę nadzienia, łyżkę ciasta. Wstawiamy 4 sztuki do mikrofali na 4 minuty na najwyższą moc. Sprawdzamy patyczkiem czy są już gotowe. Natychmiast wyjmujemy z filiżanek i odkładamy na kratkę do ostudzenia. Babeczki można posmarować łyżeczką dżemu z rabarbaru.
jakie to proste i jakie fajne!
OdpowiedzUsuńSorry, ale na Dukanie używamy skrobię kukurydzianą a nie mąkę. To są dwa różne produkty. Wiem, wiem...w książce jest mąka..ale jest też...mazeina czyli skrobia. To wina tłumaczenia, sama pewien czas podczas odchudzania stosowałam zwykłą mąkę. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń