Po lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę i mango. Doskonały sposób na zdrowsze osłodzenia sobie życia.
- Sałata (u mnie mieszana)
- 2 figi
- pół mango
- pół awokado
- 4 śliwki
- 10 dag sera wegańskiego z pomidorem
- kilka orzechów brazylijskich
- oliwa z oliwek lub oliwa z białych trufli
- balsamico de modena
Sałatę umyć i podrzeć na kawałki. Awokado obrać i pokroić. Wszystkie owoce umyć i pokroić w półplasterki. Ser wycięłam przyrządem do wycinania ogryzków z jabłek, dzięki czemu powstały walce. Sałatkę skropić niewielką ilością oliwy z oliwek i balsamico.
Pyszne połączenie :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńFajny zestaw produktów w tej sałatce.
OdpowiedzUsuń