Na prośbę dalszych i bliższych znajomych umieszczam przepis na jeden z moich ostatnich obiadów - kurczaka w sosie kurkowym z dodatkiem świeżego tymianku.
- pół świeżego pęczka tymianku
- 200 ml śmietany 30%
- 20 dag kurków
- 50 dag piersi z kurczaka
- biały pieprz
- sól
- oliwa z oliwek
- 3-4 łyżki masła
- kus-kus
Piersi z kurczaka umyć, pokroić na plastry, doprawić solą i pieprzem, dodać tymianek. Podsmażyć na oliwie. Na osobnej patelni na maśle podsmażyć kurki. Sól i pieprz oddać, gdy będą prawie miękkie. Dodać kurczaka z tymiankiem i śmietanę. Podgrzewać około 7 minut.
Kus-kus posolić i zalać wodą. Odstawić na 5 minut.
Podawać i wcinać...mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz