Śniadanie podstawą dobrej pracy i energii. A jeżeli jest jeszcze
niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na
sałatkę śniadaniową...
- 1 mała pierś z kurczaka
- 1/4 dyni Hokaido
- 5 łyżek popingu z amarantusa
- kiełki rzodkiewki - ilość wg uznania
- mieszanka sałat - ilość według uznania
- 5 łyżek słonecznika
- oliwa sezamowa
Dynie wydrążamy i smarujemy oliwą, przyprawiamy kuminem i solą.
Pieczemy ok. 25 minut w 180 C w piekarniku. Tak przygotowaną dynię
możemy wykorzystać do sałatki, ale także do zrobienia pure lub zupy.
Kurczaka pokrojonego w dużą kostkę przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną dynię i resztę składników. Mieszamy z oliwą.
Wcinamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz