środa, 24 lutego 2016

Sałatka z dynią, kurczakiem i popingiem z amarantusa


Śniadanie podstawą dobrej pracy i energii. A jeżeli jest jeszcze niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową...

  • 1 mała pierś z kurczaka
  • 1/4 dyni Hokaido
  • 5 łyżek popingu z amarantusa
  • kiełki rzodkiewki - ilość wg uznania
  • mieszanka sałat - ilość według uznania
  • 5 łyżek słonecznika
  • oliwa sezamowa
Dynie wydrążamy i smarujemy oliwą, przyprawiamy kuminem i solą. Pieczemy ok. 25 minut w 180 C w piekarniku. Tak przygotowaną dynię możemy wykorzystać do sałatki, ale także do zrobienia pure lub zupy. 

Kurczaka pokrojonego w dużą kostkę przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną dynię i resztę składników. Mieszamy z oliwą. 
Wcinamy. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz