Składniki na 16 muffinek
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki cukru
- 2 jajka
- pół margaryny
- pół szklanki orzechów włoskich
- 10 łyżeczek gotowego kremu czekoladowo-orzechowego
- pół opakowania cukru migdałowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do niej jajka. W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier, proszek oraz pokrojone orzechy. Wszystkie składniki niedbale mieszamy łyżką. Do przygotowanych papilotek nakładamy łyżeczkę ciasta, ¾ łyżeczki kremu czekoladowo-orzechowego, łyżeczkę lub dwie ciasta w zależności od papilotek. Ciasto ma wypełniać papilotkę do ¾.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 30 minut. Babeczki są gotowe, gdy ciasto nie przykleja się do patyczka. Studzimy na kratce.
Muffinki z Nutellą? Ja się piszę :D
OdpowiedzUsuń